Individuel terapi

– når livet er i forandring

Terapi handler ikke om at lave om på dig

– terapi handler om at DU ER DEN DU ER

Ordet terapi kommer af det græske ord Therapeuin, som betyder at støtte og hjælpe til balance. Psykoterapi er samtaleterapi hvor ønsket er at at finde balancen i livet ved at tale om tanker, følelser og handlinger. Samtalerne fokuserer på først at identificere og derefter at ændre de dynamikker, mønstre og mekanismer, der ligger bag symptomerne. Fokus er altså på at italesætte og arbejde med de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der gør, at man for eksempel bliver stresset, er trist eller føler angst.

Oplevelsesorienteret psykoterapi

– tager udgangspunkt i din situation her og nu

Med andre ord handler psykoterapi om at støtte og hjælpe dig med at få indsigt i og forstå dine problemer og udfordringer så du bliver i stand til at tage personligt ansvar for dig og dit liv

At beslutte sig for at gå i terapi er en meget personlig beslutning. I mange situationer er det hensigtsmæssigt at gå i individuel terapi. Jeg kan som terapeut kan støtte dig i arbejdet med at finde andre og nye muligheder, så din balance genskabes.

Når livet gør ondt kommer vi nemt til at føle os forkerte – men intet menneske er forkert og smerten som vi føler er altid rigtig for den enkelte. For de fleste handler det om at øge livskvaliteten og livsudfoldelsen, og som udgangspunkt er der ikke nogen problematikker der er for store eller for små. 

 

  • Måske føler du, at du ikke slår til, og er tynget af mindreværd, skam eller skyld
  • Måske sidder du fast i et mønster, der igen og igen spænder ben for dig
  • Måske har du opdaget, at du altid har været der for andre, og nu føler dig tom og drænet for energi
  • Måske føler du dig ofte trist, vred eller ked af det, uden egentlig at vide hvorfor
  • Måske føler du dig bremset, begrænset eller utilfredsstillet i dit liv eller i dine relationer
  • Måske savner du at mærke dig selv, dine egne behov og lyster
  • Måske har du svært ved at indtage din plads her i livet