PARTERAPI

– handler om at skabe de bedste forudsætninger for hinanden

Hvorfor parterapi

Vi ønsker alle sammen et liv med kærlighed, tid til hinanden og dejlige oplevelser, men virkeligheden er altings prøve og de store krav i dagligdagen og fra verden omkring os sætter forholdet på en prøve. Når vi står midt i krisen er det svært, at finde en udvej og her kommer parterapi ind i billedet. En parterapeut kan hjælpe dig og din partner igennem jeres krise.

Vi har alle sammen et forhold, hvor det går op og ned! Vi risikerer alle sammen at komme ud for tragedier, der sætter vores tillid og forhold på en prøve. Sådan er livet og det kan vi ikke lave om på, men vi bestemmer selv hvordan vi håndterer de svære tider i livet.

Mange ubearbejdede følelser aktiveres i en parrelation. Vi bliver kritiske og vil lave vores partner om, magtkampen er i gang enten som åbne skænderier eller kulde og lukkethed. Parforholdet er i krise, og vi begynder at leve parallelt for at undgå konflikter

At være enige i alt, skaber i virkeligheden mere afstand i et forhold, fordi man ikke ”berører” hinanden. Det nemmeste, man kan gøre i denne verden, er at være pæn og gå uden om konflikterne. Gå i stedet ind i det, I er uenige om. Tag imod det, som gør jer forskellige, og se det som energi til jeres forhold. Vov at være jer selv, og bliv ved med at opdage hinanden. Ligesom I gjorde, da I lærte hinanden at kende. Par, som tør skændes, som tør have konflikter, og som tør være forskellige, er også par, som bliver ved med at opdage hinanden, og som bliver ved med at bygge kærligheden op med lidenskab og integritet. Vi skal turde være uenige for at mærke hinanden og rykke tættere sammen igen. Vi skal turde vise, hvem vi er, for at blive set. Vi skal sige ja til konflikterne, fordi de i sidste ende bringer os tættere sammen.

Når skænderierne når nye højder, så mister vi fokus. Fokus på det der betyder noget. Pludseligt bliver alt lige vigtigt og selv små ting, kommer til at fylde meget. Vi kan ikke længere overskue konsekvenserne ved at tage de vigtige samtaler eller ved at påtale, at vi faktisk ikke længere har det godt med os selv og hinanden. Hvis vi ikke gør noget ved det, så ender det ofte med at parforholdet og en selv – dør ud.

Vi har alle sammen set folk, der har mistet gnisten. Der er ingen glød i deres øjne og kærligheden som de troede på, har de mistet- og det gør pokkers ondt!

Parterapi kan give jer glæden, trygheden og kærligheden tilbage!

Typiske problemer er dårlig kommunikation, skænderier, skæv arbejdsfordeling, uenighed om børneopdragelse, utroskab – og følelsen af at være vokset fra hinanden. Efter en tid går det som regel ud over sexlivet, og derefter er der ikke lang vej til at føle sig ligegyldige for hinanden.

Som jeres parterapeut hjælper jeg jer til at få jeres forhold tilbage på sporet. Terapien foregår som en samtale, hvor der er respekt og omsorg for de følelser og den sårbarhed, der er i spil.

Parterapi kan være en hjælp til at komme videre i livet sammen – eller hvis dét ikke kan lade sig gøre – at komme videre hver for sig på en ordentlig måde med respekt for det gode, der har været.